Monday, April 27, 2009

superman jambu~


aku nak cite psal adek aku..namenye syaker..

aku sian kat die,,org salu kate die jambu..

adik aku tough la woi!!

korang mane tawu..hahahha..*nada emo


2 taon lpas,mse die djah 5..

die salu kayuh basikal pi skula yg jraknya tak sampai 500m ni..

kalu die kentot kat skula,,aku kat umah pon bley dgr..

(dkat sgt la maknenye)

satu ari 2,,die kayuh bsikal ngn lajunya,,

sbab die rse nak berak..tak tahan sgt la tu..

die pon kayuh slaju mungkin..

tibe2..


mse kat selekoh,die xpasan ada pakcik nek moto ngn anak die..

lalu blaku la pelanggaran yg agak dasat di situ..

antara moto dan bsikal adikku..

disebabkan pergerakan inertia dan momentum yg bersatu,

adikku tlah tercampak bgai superman ke tepi jalan..

lalu die glabah,,"argh!!aku da lggar moto org"

(padahal moto tu langgar die)

sbab die terlalu glabah,die tros blari ke arah basikalnya..

tak dipedulikan pak cik itu dan anaknya..


adekku dgn pantas naek bsikal die yg dah senget dan kmbali berkayuh..

sesampainya di rumah die berlagak selamba..

die ade gtaw mama, "mama,,syakeer jatuh tadi,tp sikit ja"

mama igt luka besa ja,,lalu tak dipedulikan

(sape soh blagak tough kmaen lagi kate sikit ja?)


sampai lah esoknya,,

baru abah tau die accident sbab pakcik yg lggar die smalm dtg umah..

tanye die ok tak..kalu tak,sampai mati abah tak tau...

yg aku pelik sgt,,basikal die trok rusak,,

tayar depan senget ke kiri 20 darjah..

kalu btolkan tayar kasi straight,,handle plak senget..haha

camne adik aku boley kayuh sampai ke umah?

aku pnah try bwak bsikal tu,,xbjaye wei!!

hanya syakeer yg bleh kayuh bsikal senget tu..

heybat tol..aku btol2 respek ah kat die..


syakeer heybat!!!tgk kakak la wei..


7 comments:

fAr_deLL said...

tak bley bla gler adek ko ek~!!??hahax=)
dh or lggar dia..
dia plak cuak~!!
hehe=]

spoonman.itu.aku said...

haha..nk wat cne..die hebat..

yAnti said...

seb baek la adek ko ensem
xnmpk la sgt glabah die tu
wakakaka

♠ηαtαshαϒα§♠ said...

HAAAAHHHHHHHAAAAAAAAA XDDDDD

sian syaker...
ok mx dy skang?
mesti ah ok.. kate tough.. tu je ke tough moment dy
haha..

weh.. bgs ah ko..
ap yg cikgu ajar ko apply..(fizik)
sir Z mesti bangge bai

y0Ngu~des!! said...

bai.. lu boleh aja fizik kt sni??
ho2... syakeer tu dh la tough, pemalu plak tu...
jaoh menyimpang dr kakak nye...

syazuwani-fw said...

aku rindukan syakeer...ko kutuk die aku blasah ko ayin...dush~~

spoonman.itu.aku said...

hahaha..tasha,,fzik ak B bai spm..hahaha..yong,,nk sme la ktrg wei..k.wani,,mne ade kutok ah..
kn ayin puji die tough