Monday, April 20, 2009

hanya kerna namanya

bulan lpas aku n famly g k.l,umah aunt aku sbab ade bufday party anak die..
so kitorang sume pon lepak2 la sambil mentekedarah bgai nak mati..
aku rase mkanan abes sbab famly ak ja mkan,,sian budak2 yg dtang party tu.hua3.
naseb ah kan,,aku lapo..dr k.k aku xmakan pape
jd cam reunion famly aku lak mse tu sbab dr parent smpai la 6 siblings aku sume ade.
mmg gumbira gile ah..
akak ipar aku tgah sarat mengandung 8 blan time tu..
so akak aku yg salu bjet gorge0us (name die kak ila) pon stat tanye,

"ABG IMIE N KAK SUE NAK LETAK NAME BABY APE NANTI?"

kak sue :tah la,,imie da pilih name.kak sue ikut je.
mama :imie,name ape?
abg imie: ANGGUN..sdap tak name tu wei?

pergh..name cam org zaman dolu2 pon die kate sdap..tp aku xheran sbab abg aku tu bukan btoi sgt.lg pon die mmg suke bnda2 antik,,keta die volvo antik,vespa pink,sampai name anak pon nak ltak name antik,ANGGUN.then abah aku nyebok plak..

abah:asal anggun?knape bukan CANGGUN?gabungan CANGgih dan angGUN..
abg imie:dari boh name canggun bek boh CANGLUN(name kwasan kat kedah)..

hahaha.siot.ape ke bangang famly ak neh..
dan baru2 ni,,akak ipar aku selamat lahirkan baby pompuan...
aku pon call la abg imie,tanye die baby name ape?
die kate anggun lah,,aku xpercaye,,aku tau die saje nak wat mama gelabah sbab mama xsuke name tu..

dan semalam,,aku datang k.l,baru ade kesempatan nak dtang jengok baby sbab selama ni parent aku cuti beku..abg aku tnjuk sijil lahir baby..tertera nama

ANGGUN BINTI SYARIMIE.
sah!abg ak mnang..die mmg xmaen2 ngan name tu..apepon sume hepi sbab aku da jd macik dan mama da jd opah buat kli pertamanya..

hanya kerna namanya ANGGUN..hahaha



2 comments:

sAyE,,kAmo0 =) said...

hotak!
abg kaw gila ka?
siyes ker wei? ak still x caye owh,,
ader gk manusia cm abg kaw zmn skung~hahaha,,musykil2

y0Ngu~des!! said...

bodo la...
CHANGLUM...
aku dpt matrix sane!!
wat lawak plak ... ha2...