Tuesday, April 21, 2009

epik pengorbanan 2 cucu

salam..ari yg indah bgini ssuai utkku mengenang mse2 silam....
oleh itu,,tajok rencana ari ini adalah sperti title d atas..bce ah sniri,,bpe kli nk soh aku taip?

watak utama- si sopan(adik) dan si g0rgeous(kakak)
lokasi- putra medical centre,alor star(hospital)
tarikh- 3.4.09

kedua2 adik bradik ini ditugaskn menjaga nenek mereka yg sakit d wad hospital ini..
masalahnya bilik yg menempatkan nenek mereka ini sempit dan mengandungi 3 katil pesakit..
jarak antara setiap katil lebih kurang 1.5 m sahaja(ikot penilaian aku yg xbape tau matematik ni)

kebetulan pula,wad ini menempatkan 3 org pesakit yg berbilang kaom..
di kiri sekali: aunt cinese,agak muda orangnya.
di tengah: nnek mereka,berumur 70+,of coz la melayu
di kanan pula: aunt india,tiada data mengenainya..

bygkan lah,,bilik yg sempit,,berbilang kaom, dan yg mau menemani nenek adalah 2 org insan..
setiap pesakit hanya dibenarkan meminjam 1 shaja kerusi malas bg si peneman..
bagaimana itu?1 kerusi malas = 2 org(si sopan dan si gorgeous)
akhirnya mereka mengambil inisiatif yg plg bijak,,2 org atas 1 kerusi malas
si sopan baring dahulu,si gorgeous baring di atas si sopan..

mmg naya kan?lebih2 lagi pabila sanggul si gorgeous menikam perut si sopan yg xbrape berlemak itu..jam 12 mlm,si gorgeous telah lena tidur tp si sopan msih berjaga,
tiba2 punggungnya berasa gatal,tapi terpaksa di tahan kerna nak garu pon tak tercapai..
nak dikejutkan si kakak tak sampai hati pula..

begitulah mereka tidur smpai ke esok pagi..tak tahulah bagaimana reaksi semua nurse yg masok keluar wad itu..aku pasti adik beradik itu pon tak mahu tahu reaksi para nurse..
yg mereka mampu hanyalah berdoa tidak ada yg merakam aksi mereka berkeadaan begitu.

begitulah pengorbanan cucu2 yg baek...moga2 sesiapa yg membaca entri ini mengambil iktibar,,,sayangilah nenek anda!! yeah!!

3 comments:

y0Ngu~des!! said...

aying bodo la....
sesunggohnye ko mmg tulang...
ho2...
akalu aku jd nurse, aku dh raka dh..
letak kat youtube...
ho2... malangnye aku x dk ciri2 nk jd nurse...

spoonman.itu.aku said...

hahaha..ang xlayak..
xyah ckp la..

far said...

haha
mesti klako rupenye...
hahaha