Wednesday, April 29, 2009

berdiri BANGAU


zaman sekolah mmg bes..

korang pon musti admit bende ni kan..


1 kes yg pling aku igt skali adalah peristiwa berdiri bangau

mse fom3 dulu,aku,yong,nana dan endon skelas.

stiap kali mse rehat ktrg akan g mkn kat DS..

yong melantak bkn skejap,,lame beb..

(sbb prabehkan mknan aku,nana n endon skali)

pas balik dr DS,ktrg akan singgah kat KOOP plak..

korg mcm tak tau KOOP PS,,sempit dan padat gile waktu rehat

tp nak wat cane,,da mmg tugas harian ktrg g KOOP..

smata2 nak beli air tin MANGO WITH NATA DE"COCO..

ade gak yg bli keropok roda..

tsekat dlm KOOP ja da dkat 10 mnit..


bile sume puas ati dpat air mango,

ktrg pon melenggang ke blok akademik..

kaki bwu smpai pintu blakang klas 3D,,kantoi!


"PERGH!!CAMNE KITE BLEY LUPE PAS REHAT TYME SJARAH BAI?"


haha,,,ayat ni akan tkluar dr mulut slah sorg dr kami..

tau knape ktrg takot sgttyme sjarah?meh aku cite..

sbab cgu yg aja sjarah ni garang,,die benci plaja msok klas die lmbat..

ktrg da tau dah,,msok ni musti kne BDIRI BANGAU punye..(denda fevret cgu tu)


so,,ktrg da bsedia,,aku ketok tingkap sbelah meja member ktrg..

ciku namenye..dan aku ckap camni..


"CIKU,,TUMPANG MEJA..NAK LETAK AIR TIN NI..TANX!!"


blom sempat die angguk,ktrg da ltak barang2 ktrg mlalui tgkap..

maka meja ciku mnjadi store room kami mletak 4 tin air mango+kropok roda..

pastu ktrg ketok pintu klas,


"CIKGU,MINTAK MAAF LAMBAT.KAMI LUPA NI WAKTU SEJARAH"


"AH!ASEK2 MUKE KORANG..TAK PYAH BAGI ALASAN..MCM BIASE,,

BDIRI BANGAU KAT DEPAN!"


haha..ktrg da agak dah,tu yg ktrg da ready ltak air atas meja ciku..

aku dan yong d kanan white board, nana dan endon pula d kiri white board,

maka bermula la denda ktrg..

ktrg mngangkat sbelah kaki separa 9o darjah,

dan tangan menyilang memegang telinga..

inilah yg dinamakan berdiri bangau..

bygkanlah,,pkai bju kurung wat gaye gitu 1 period,,

1 period bkn skejap,40 minit bai..

tp lame2 ktrg da kebal..ape sgt lah 40 minit tu,,


cgu bengang ktrg stil lmbat ble klas2 seterosnye,,

(ktrg bkn sngaja,,mmg lupe btol pas rehat tyme sjarah,nak wat camne?)

so dia ambil kputusan denda d naik taraf..

tak cukup dgn bdiri bangau 1 peroid,ktrg diarah tulis ayat d bwah ni:


SAYA TIDAK AKAN LEWAT MASUK KE KELAS SEJARAH LAGI


mmg la pndek,,tp die suruh 100 kali bai!

huhu,,heybat..yg aku truja skali bile yong yg tak pnah siap homwek,

siapkan denda ni..mmg smangat ape dtg kat die tyme tu aku tak tau..

hahaha..las2,cgu sjarah tu jd cgu kesayangan ktrg..

ni btol2 kesayangan tau,,bukan "kesayangan"..


haha,,ble tingat blik menda ni,aku rendu sgt zaman form3..

mgkin form3 adlah taun tbaik bg aku..

di sini aku nak ucap mkasih byk2 kat nana,yong n endon yg sentiasa bsama aku bile didenda dulu.mkasih kat cgu hafizah sbb denda ktrg benda pelik tu n buatkan tu jd knangan mnis aku,,

tak lupa gak wat ciku yg salu bg pnjam meja tiap2 mgu stiap kali tyme sjarah..

terima kaseh yg tak terhingga!!!





6 comments:

y0Ngu~des!! said...

bai....
nape name aku nek ni??
ho2... aku x ingt plak pasal denda kene tulis ape bnde tu...
ho2...
aku ade wat ke??
ke aku baik skit??
hgpa je yg kene??
heh he...
anyway, aku rindu oh time kt PS!!

Anonymous said...

hahaa..
pdn muke kaw..
hahaha..
ckgu hfizah tetp yag trbek!
[:

fara.shaz

iznul mua'zim said...

haha

padan muke kaw!
tu la nakal sgt
haha

spoonman.itu.aku said...

eleh..jnui saje je ckp g2..support awek ckp la knon..podaa..hahha
yong,,ko kne la..yg xkne endon kot..ak igt..kite tlis bnda 2,,bwk smpai ke padang..haha

y0Ngu~des!! said...

nape endon x kene plak??
ni aku x pueh hati ni!!
ke endon lari??
cm time kite kene dende jalan itik pusing surau tu??
ha2...

spoonman.itu.aku said...

haha..agak ah..ade skli ndon pnah tlepas xkne bdiri bangau..siot tol..tp ciku plak kne dnda ngan kite ri2.gahahha