Sunday, May 3, 2009

jadilah ibu yg bertanggungjawab

wah..tajok da rupe motivasi dr. fazilah kamsah lam pugram anjakan paradigma plak..
tak de,pg td,,aku bangon awal dr biasa..
tpakse bai,,kne p bank,,setelkan yuran mtrix sume..
slesai ja sume urusan,,aku pon nak balik le umah..
tp penat mnunggu bapak aku bsembang ngan member die..
*aku tak tau la mmg member ke ape sbb aku tgk stiap org die jumpe die agkat tgn,, aku da rase cam anak selebriti plak dok kuale ni..sume org knal bpak aku bai*

wahaha..aku tumpang glemer je..argh,,lari tajok suda..
aku kjar balik..
mse nak blah tu,bapak aku soh aku temankan sorg budak kcik ni..
ai,,sjak bile plak bpak aku ada anak baru neh?wahaha
bungok,,budak tu ilang mak la..
bapak aku sbg polis yg berwibawa pon g mencari member die(polis yg btugas lah)..

smentara itu,,aku sbg insan yg berguna lg hebat cuba mnenangkan budak tu,,
sian die,,pompuan,berbaju merah,pendeknye lbey kurg cam 3 taon,,aku agak lah..
name tak ku peroleh kerna die asyik mnangis..
aku tanya tak berjawab..hanya air matanya rancak mengalir deras..
bsame hingus2 hijau..nak ku sapu takde tisu..
*maaf ya adek*

ku tmankan die 5 minit,,
bapakku smpai bsame 2 rakan polis lengkap beruniform,,
uh cun gak polis2 neh,msih bergetah....wahaha,,sempat aku usya bai!!
budak tu hampir2 di anta ke balai..
biar maknya cari di sana kata abah..

baru nak d angkut budak tu,,
ade sorg laki(salesman kat kedai tmpat kjadian) berkata
"eh,,maknya ade kat dlm tu"
siot,,tak snonoh punye mak..
shopping smpai lupe anak ke bai..
anak jenoh dok nanges kat luar cari mak..
upenye mak kat dlm kedai syok belek baju..

kne la bebel ngan bapak aku dkat 5 mnit makcik tu..
padan muke,,jd kpada anda2 yg di luar sana..
jagalah bakal anak2 dgn pnoh bertanggungjawab..
lg2 yong,,tasha,mek nab,,kimah..
kome bukan bley caye sgt..wahaha..
meroyan woi ilang anak!!


7 comments:

y0Ngu~des!! said...

bai... mak die membeli belah di pusat pakaian hari2 ke??
ho2... gaye cite shopping tu cm kt jaya jusco je...
hg mmg gatai bai....
sempat usha polis bergetah... hu2....
cm tu nk jadi mak yg bek...
ish3... sok ank ko hilang sbb ko nmpk laki bergetah...
ho2...

spoonman.itu.aku said...

wahaha..kdai salim ja bai..
2 ah,,blom JJ ag,,aku xtau la cmne..hampeh btoi mkcik 2,,
hohoi,,aku bgiuh la..
klu nmpak abg jan pon,,ak akn soh ank ag paskan surat chenta kat die..
anak2 musti d gunakn spenohnya.wahaha

sAyE,,kAmo0 =) said...

wahaha,,
hotak mu~
ak plak x leyh caye,,
ak ney boley jd ibu mithali taw~!
wahahaha,,

spoonman.itu.aku said...

wahaha..kim,,ko xley dipecayai..

♠ηαtαshαϒα§♠ said...

ak leh dipercayai ah...

ap plak tudoh2 ak

weh ak pnah tgk kes lagi teruk...
org buang anak kat jj..
x tau ah buang ke anak ilang ke..
tp dua org..
dak umor.. 2 ngan 3 thn..
mnangis terokk..
siann

spoonman.itu.aku said...

siannye..asal ko x amek bwk blik umah tasha?

♠ηαtαshαϒα§♠ said...

sbb mak cik food court tu bawak dye gi kat bilik announce ment..
lps tu x tau ah ape jadi..
sbb org ckp budak tu da mnangis dkt 30 jam..
x kn parents x sdr